top of page
Zoeken
  • Impromaniacs

Impromaniacs met gekkigheid voor kinderen op podium Elektra


door Hans van der Aa (Sliedrecht24.nl)


Op het podium van jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg werd zaterdagmiddag 1 juni 2019 een kindervoorstelling gegeven door de Impromaniacs. Met behulp van suggesties van het jeugdige publiek werd er op los geïmproviseerd, niets was te dol. De meeste kinderen hadden geen enkele podiumvrees en speelden hun rol spontaan mee.


Als eerste verscheen een ‘agent’ in de zaal, de kinderen waren niet echt van plan om naar haar te luisteren. De agent droop al snel af. Een van de kinderen vertelde dat het vandaag jarig was. Daarmee was het niet moeilijk om de eerste podiumscène te bedenken. Met een uitbundig feest was de sfeer direct aanwezig. Vervolgens kwam een draak met drie koppen ten tonele. De ‘poepjes en scheetjes’, die de draak liet, waren toch wel erg leuk.


Komische middag

Een schilderes vormde met behulp van de kinderen een levend schilderij. In een speelgoedwinkel met ‘levend speelgoed’ kwam de Koning op bezoek. Met groot gemak werd van de ene op de andere scène overgeschakeld. Ook werd een hamburgerrestaurant van een bekende keten op het toneel uitgebeeld, compleet met bezoekers, een ‘menselijke’ kassa en ‘bewegende’ frietjes. Enkele tientallen kinderen vanaf 4 jaar beleefden een komische middag en de ouders vonden het ook maar wát leuk!


Personages

De Impromaniacs spelen improvisatietheater. Dit is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de pers

onages en de dialogen ter plaatse verzinnen. De Impromaniacs stappen dus de scène in met een beperkt aantal suggesties uit het publiek, zoals de locatie waar het zich afspeelt, of het soort personages dat ze spelen en improviseren de rest op het moment zelf. Zij doen dit voor en met volwassenen en sinds vorig jaar ook met kinderen.

6 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page